Lily Evans istui Kolmen luudanvarren takan edessä. Pöydälle oli jo muutaman kerran tyhjennetty hehkusimapikari ja sen lisäksi sieltä löytyi leikeltyä pahvia, liimaa, sekalainen kokoelma kyniä ja sakset. Lily oli niin keskittynyt leikkaamaan jotakin irti pahvista, että säikähti kun matami Rosmerta yskähti lähellä.

"Älä säikähdä, minä se vain olen!" Rosmerta naurahti hyväntahtoisesti ja täytti pyytämättä pikarin. "Mitä kummaa sinä oikein askartelet?"

Lily naurahti omalle säikähdykselleen ja laski sakset kädestä. "Kiitos", Lily kiitti juomasta ja jatkoi sitten: "Minä teen joululahjoja luokkatovereilleni. Nämä ovat viimeiset."

Rosmerta silmäili paperipinoa ja laittoi vapaan käden lanteelleen. "…esittääkö tuo nuorta Mustaa ja tuo nuorta Potteria?" Rosmerta hymyili leveästi.

"Hyvä, että niistä tuli tunnistettavia", Lily näytti helpottuneelta. "Mietin, että mitä kummaa voisi antaa kahdelle koulun itserakkaimmalle pojalle ja tajusin sitten, että vastaus ovat he itse", punatukkainen tyttö virnisti ja joi siemaisun hehkusimaa. "Joten tein heistä paperinukkeversiot. Ajattelin sitten, että teen samanlaiset vielä Peterille ja Remusille, heillekin on niin vaikeaa keksiä mitään pientä mukavaa lahjaa."

"Saanko katsoa niitä lähempää?" Rosmerta pyysi. Lily nyökkäsi ja otti taas sakset käteensä jatkaakseen leikkaamista. Rosmerta nosti yhden valmiista paperinukesta ihastellakseen sitä.

***

Nyt sinäkin voit saada oman James Potterin, Sirius Mustan, Remus Lupinin tai Peter Piskuilanin. Klikkaa vain haluamaasi kuvaa, ja voit ladata tulostettavan pdf-tiedoston. Tulosta, leikkaa... ja sinulla on oma kelmi! Tai ehkä useampi...


Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Taru