Harry Potter -fanien joulukalenteri 2013

Luukku 18 - Kirskuristajan kuusenkoristeet

Taikaeläintehoidon ja numerologian yhdistetty tehtävä on tehty ja suuntaat kohti suurta salia, onhan kohta sentään päivällisaika.

Joku on tuonut eteishalliin suuren läpinäkyvän vesialtaan. Altaassa sukeltelee muutama kirskuristaja ja yksi näyttää kieltä hämmentyneen näköiselle ohikulkijalle. Kaksi kirskuristajaa yhden altaan nurkassa väsää jotain ja siirryttyäsi tarkkailemaan lähempää huomaat, että ne ovat askarrelleet erinäisiä koristeita, joita ne parhaillaan ripustavat vesiheiniin.

Tarvikkeet:

- Polymeerimassaa (esim. Fimo, Cernit tai Premo Sculpey)
- Kopiopaperia
- Erilaisia pieniä työstövälineitä (esim. hammastikku, ruuvimeisseli jne. Huomaa kuitenkin, että jos käytät massa-askartelussa ruokailuvälineitä niitä ei pidä käyttää massailun jälkeen enää ruuanlaitossa, sillä polymeerimassa ei ole syötäväksi kelpaavaa.)
- Foliota
- Uuni
- Uunilämpömittari (jos on, ei pakollinen)
- Metallilankaa, korupiikkejä tai korurenkaita
- Pienet pihdit
- Metallilankaa tai nauhaa ripustukseen
Luukku 18

Ennen varsinaista muotoilua massa pitää vaivata ja alustaa, jotta se on helpommin muotoiltavissa ja jotta lopputulos on kestävämpi.

Puristele massaa sormiesi välissä, pyöritä siitä pötköjä, kieputa pötköt toistensa ympärille, puristele, puristele, puristele.
Luukku 18

Massan alkutyöstöön kuluva aika riippuu massan merkistä ja kovuudesta: kovempia massoja joutuu työstämään aluksi enemmän. Massa on valmista muotoiltavaksi kun se ei halkea tai murene taitettaessa, eivätkä sen reunat murene kun massa on ohuena levynä.

Vinkki: Voit sekoittaa massoja toisiinsa, jolloin saat eri värejä tai erilaisia marmorikuviointeja. Huomaa kuitenkin, että eri massamerkeillä voi olla eri paistolämpötila. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kannattaa sekoittaa vain samanmerkkisiä massoja keskenään.

Kun massa on alustettu, varsinainen muotoilu voi alkaa. Voit käyttää alustana mitä tahansa tasaista pintaa, jonka päälle on levitetty tavallista kopiopaperia.

Muotoile massasta haluamasi muoto tai asia. Kun muotoilusi on valmis, kiinnitä massaan kiinnityskoukku joko taivutetusta metallilangasta, korupiikistä tai korurenkaasta. Painele massa tiiviiksi kiinnityskoukun ympärille, jotta koukku pysyy massassa myös paistamisen jälkeen.
Luukku 18

Levitä uunipellille kerros foliota ja laita folion päälle kopiopaperi. Asettele muotoilemasi massatyöt paperin päälle. Peitä työt vielä toisella kopiopaperilla.
Luukku 18

Lämmitä uuni massan ohjeissa kerrottuun lämpötilaan (yleensä 110 astetta tai 130 astetta). Jos käytössäsi ei ole tarkkaa uunilämpömittaria, säädä uunin lämpötilaksi hieman alhaisempi lämpötila kuin ohjeessa on sanottu.

Kun uuni on lämmennyt, laita pelti uuniin massan ohjeessa kerrotuksi ajaksi (yleensä 15 min tai 30 min). Kun aika on kulunut umpeen, voit joko ottaa pellin ulos uunista jäähtymään, tai antaa sen jäähtyä sammutetussa uunissa.

Kun massatyöt ovat jäähtyneet, kiinnitä niihin ripustusnauhat ja ripusta!

Massasta voit tehdä mitä ikinä mielikuvituksesi keksiikään, esimerkiksi piparikoristeita, joiden ei tarvitse pelätä menevän pilalle! (Huomaa kuitenkin, että jos käytät piparimuotteja massan työstämisessä niin niitä ei voi käyttää enää oikeaan leipomiseen.)

Luukun loihti Hufflepuff Charm

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa