Harry Potter -fanien joulukalenteri 2013

Luukku 2 - Hagridin olentokokeilut

Feeniks-linnun näkemisestä piristyneenä suuntaat ulos. Hieman kauempana näet Hagridin tallustelemassa. Jäät hetkeksi seurailemaan hänen puuhiaan.

Hagrid kävelee metsän halki kohti linnan tiluksia ja siellä olevaa mökkiään. Hän on tulossa veljensä, Ruaah-jättiläisen luota. Hän vei Ruaahille suuria joulutorttuja ja valtavia pipareita koska on joulu, vaikka jättiläiset eivät yleensä joulua vietäkään. Ruaah kuitenkin ilahtui herkuista samoin kuin siitä että Hagrid viipyi monta tuntia juttelemassa hänen kanssaan. Hagrid on varma että jättiläiset eivät nykyisin vietä joulua vain koska heidät on ajettu niin ahtaalle ja tuntee suuressa puolijättiläisen sydämessään sääliä heitä kohtaan. Kunpa vain hän voisi auttaa heitä, onhan hän itsekin puoliksi jättiläinen, mutta ei se silti taida onnistua. Hän on onnekas kun löysi edes pikkuveljensä ja voi tehdä tämän elämän helpommaksi ja mukavammaksi. Hagridin ajatukset vaeltavat hänellä oleviin ja olleisiin eläinystäviin. Surkusiipi ja Tora ovat yhä hänen kanssaan, mutta Pörrö juoksentelee metsässä ja sitä näkee vain harvoin. No ainakin se tuntuu olevan onnellinen, mikä on tietenkin pääasia. Norbert taas on Romaniassa. Hagridilla on lohikäärmettä kova ikävä, mutta hän on iloinen sillä Charlielta tuli vain pari päivää sitten kirje, jossa tämä kertoi sen voivan hyvin. Ja sitten on Hämäkäk, joka on kuollut. Hagrid niiskaisee hieman ajatellessaan ensimmäistä eläinystäväänsä. Ennen sisälle menoa Hagrid sytyttää Hämäkäkin haudalle kynttilän ja muistelee valtavaa hämähäkkiä hetken. Lopulta hän menee sisälle ja antaa Surkusiivelle ja Toralle juhla-aterian. Onhan joulu pian käsillä ja eläimistäkin pitäisi pitää erityisen hyvää huolta. Kun kaikki on tehty Hagrid istuu alas juomaan glögiä. Sitten olivat tietysti myös räiskeperäiset sisuliskot, hänen itse kehittämänsä laji, mutta nekin kuolivat kaikki kovin nopeasti. Hagridin on myönnettävä että se ei ollut ehkä kovin onnistunut kokeilu. Hagrid päättää hiljaa mielessään kokeilla vielä joskus uuden eläinlajin tekemistä, jos se vaikka onnistuisi paremmin.

Hagridin yritys luoda uusi eläinlaji ei ehkä ollut kovin onnistunut ja hänen suunnitelmasta yrittää uudestaan voi myös olla hieman huolissaan. Sen sijaan me voimme mielikuvituksen voimalla luoda uuden otuksen, joka on onnistuneempi eikä varmasti aiheuta mitään harmia. Kokeile vaikka! Voit piirtää, kirjoittaa, askarrella tai käyttää mitä hyvänsä tapaa. Lähetä sitten työsi tai kuva siitä sekä nimesi ja osoitteesi sähköpostiosoitteeseen: hpjoulukalenteri [at] gmail.com (korvaa [at] @ merkillä ja poista välilyönnit.) Jos haluat että työsi julkaistaan nimen sijasta nimimerkilläsi, kerro sekin. Joulukalenterin raati valitsee töistä kolme voittajaa, joista ensimmäisen palkinnon voittaja saa Siuntio Silosäkeen tarinat -kirjan ja toisen ja kolmannen palkinnon voittajat saavat Vuotis-kangaskassin. Emme käytä tietojasi mihinkään muuhun ja palkinnon lähetyksen jälkeen kaikkien tiedot hävitetään. Kilpailuaika päättyy 8.12. klo 23.59 ja sen jälkeen tulleita töitä ei huomioida. Voittaja julkaistaan tässä luukussa 10.12. Lähettämällä työsi annat luvan julkaista sen.

1. palkinto

2. ja 3. palkinto

Päivitys 10.12. Kilpailun voittajat!

Määräaikaan mennessä lähetetyt kilpailutyöt on nyt käyty läpi ja raati on tehnyt tiukan valinnan kaikkien loistavien töiden kesken. Raati arvosti töissä mielikuvituksellisuutta, kekseliäisyyttä ja taikaotusmaisuutta. Onnittelut voittajille! Palkinnot postitetaan lähipäivinä.

Koska kaikki kilpailuun lähetetyt työt olivat erinomaisia tulemme luultavasti julkaisemaan nekin hieman myöhemmin HP-faneissa.

1. palkinto

Siuntio Silosäkeen tarinat -kirjan voitti otus nimeltä Letikohai, jonka meille lähetti Niia 7v.

"Olennon nimi on Letikohai. Siinä on leijonaa, tiikeriä, kilpikonnaa ja haita. Se suojelee velhosukeltajia kirskuristajilta ja muilta ilkeiltä vesiolennoilta hurjalla karjunnalla ja terävillä kynsillään. Letikohai on erityisen nopea, koska sillä on hain pyrstö, joka antaa sille suuren vauhdin. Koska siinä on kilpikonnaa, se tunnistaa myrkyttömän (syötäväksi kelpaavan) ja myrkyttömän levän toisistaan, ja noutaa myrkyttömiä velhoille syötäväksi. Erityisen vanhat ja viisaat yksilöt voivat legendan mukaan muuttua näkymättömäksi halutessan."

Letikohai

2. palkinto

Vuotis -kangaskassin voitti otus nimeltä RoKoPuLu, jonka meille lähetti Oona.

"Eläinlajin nimi on RoKoPuLu (ROhkelikko, KOrpinkynsi, PUuskupuh, LUihuinen) Se ilmestyy aina joulunaikaan ja pyrkii luomaan hyvää jouluhenkeä tupien välille. Sillä on mäyrän pää, leijonan harja, käärmeen ruumis ja korpin siivet"

Rokopulu

3. palkinto

Kolmannelle sijalle sijoittui kaksi työtä täsmälleen samalla pistemäärällä, joten päätimme lähettää molemmille Vuotis-kangaskassin. Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat otukset nimeltä Järviporolisko (lähettänyt meille Viivi) sekä Vesihirvi (lähettänyt meille L&M).

Järviporolisko:
Järviporolisko

Vesihirvi:
Vesihirvi

Luukun loihti AIV-rehu

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa