Harry Potter -fanien joulukalenteri 2013

Luukku 20 - Puhpallura

Taikaeläintenhoidon lisätunnilla käsitellään koulutusnäkökulman jälkeen taikaeläinten hyvää hoitamista puhpalluroiden avulla.

Jokainen pieni velho ja noita haluaa oman puhpalluran. Samoin nykyisin monet jästitkin, jopa aikuiset, mitä aikuiset velhot ja noidat eivät ihan ymmärrä. Mutta kuka voisi vastustaa pörröistä ja kehräävää olentoa jota voi halata, rutistaa, silittää ja rapsuttaa? Kukapa ei haluaisi jouluaattoiltana istua kynttilän valossa puhpallura sylissään. Vielä tavallisia puhpalluroita ihanampia ovat kääpiöpallurat, minikokoiset puhpallurat jotka ovat pinkkejä ja purppuroita ja siltä väliltä ja vastustamattoman suloisia. Eli ihan joulun värisiäkin, niitä voisi luulla joulukuusenkoristepalloiksi jos ne eivät olisi pörröisiä. Voiko enää jouluisempaa olentoa olla? Tänäkin jouluna moni noita livahtaa Weasleyn Welhowitseihin, joka on koristeltu joulupalloilla, jotka saattavat poksahtaa koska hyvänsä ja heittää alla olijoiden päälle kuivaa, sulamatonta lunta. Sieltä he ostavat Georgelta tai joltain monista apulaisista lapselleen pikkuisen puhpalluran – jos muut eivät ole ehtineet ensin ja vieneet kaikkia.

Kääpiöpalluran tekemiseen tarvitset:
sopivanväristä villalankaa
isohkon silmäneulan
kaksi pahvikiekkoa (ulkohalkaisija n. 5,3 cm; reiän halkaisija n. 2,3 cm)
lujaa lankaa (esim. kalastajalanka)
sakset
Luukku 20

Laita kiekot päällekkäin ja solmi langan pää kiinni kiekkojen ympärille ja ala kiertää sitä tasaisesti niiden ympärille.
Luukku 20 Luukku 20

Jatka kiertämistä käsin niin kauan kuin pystyt. Langan loppuessa voit solmia sitä lisää ja jatkaa kiertämistä. Tämä vaihe vaatii kärsivällisyyttä. Jos haluat useampivärisen palluran, voit solmia jatkoksi eriväristä lankaa.
Luukku 20

Kun kiekkojen keskellä oleva reikä alkaa olla niin pieni, että lankaa on vaikea saada siitä läpi käsin, laitetaan lanka neulaan ja jatketaan pujottelua.
Luukku 20

Kun lankaa ei saada kierrettyä kiekkojen ympärille enää neulankaan avulla, lanka katkaistaan.
Luukku 20

Lankakiekkoa aletaan nyt leikata sivulta siten, että pahvikiekot tulevat näkyviin. Leikkausta jatketaan pitämällä saksia pahvikiekkojen välissä.
Luukku 20

Kun langat on leikattu poikki, pujotetaan pahvikiekkojen väliin kalastajalangan pätkä ja solmitaan tiukasti kiinni. Jos puhpalluran haluaa jonnekin roikkumaan, voi lankaa jättää sen verran ylitse. Muutoin sen voi leikata niin, ettei se näy villalankojen alta.
Luukku 20

Tämän jälkeen pahvikiekot poistetaan varovasti. Langat astellaan tasaisesti ja tasoitetaan saksilla.

Kääpiopallura on valmis!
Luukku 20

Luukun loihtivat gamma (luukun ohje) ja AIV-rehu (alkuteksti)

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa