Harry Potter -fanien joulukalenteri 2013

Luukku 22 - Kapan ristikot

Putkistosta ei tunnu basiliskia löytyvän, mutta erään isoksi lammikoksi kertyneen veden luona törmäsit kappaan. Onneksi matkssa sattui olemaan mukana kurkku, joten pystyit heittämään nimelläsi varustetun kurkun kapalle, jolloin se ei halunnutkaan syödä sinua. Syömisen sijaan kappa itse asiassa tarjosi sinulle ratkottavaksi muutamia alkuperämaalleen tyypillisiä ristikoita.

Ohjeet:

Japanilaisissa ristikoissa muodostuu väritetyistä ja tyhjistä ruuduista kuva. Ruudukon vasemmalla sivulla ja yläpuolella on numeroita, jotka kertovat kuinka monta ruutua kustakin rivistä/sarakkeesta väritetään. Kutakin numeroa kohden siis väritetään kyseiseltä riviltä/sarakkeelta niin monta peräkkäistä ruutua kuin numero kertoo. Numerot ovat siinä järjestyksessä ylhäällä/sivulla kun väritetyt ruudutkin tulevat olemaan ruudukossa. Jokaisen numeron välissä on ruudukossa vähintään yksi tyhjä ruutu. Täyttämistä helpottaa jos laittaa rastin tai pisteen niihin ruutuihin, jotka ovat varmasti tyhjiä.

Eli jos ristikon sivulla on rivissä numerot 2 6 1 3, väritetään vasemmalta oikealle kaksi peräkkäistä ruutua, sitten vähintään yksi tyhjä, sitten kuusi peräkkäistä, sitten taas vähintään yksi tyhjä jne. Tyhjiä ruutuja voi siis olla enemmänkin kuin yksi aina välissä. Väritetyt ruudut voivat alkaa tai olla alkamatta heti ristikon reunasta.

Luukku 22

(näet oikeat vastaukset klikkaamalla)

Luukku 22

(näet oikeat vastaukset klikkaamalla)

Luukku 22

(näet oikeat vastaukset klikkaamalla)

Luukun loihti AIV-rehu

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa