Harry Potter -fanien joulukalenteri 2014

Luukku 6 - Puuskupuhin tonttututkiskelu

sulo Puuskupuh jokilaaksosta,

Kuten kaikki asiaan perehtyneet tietävät, suomalaiset kotitontut ovat aivan oma rotunsa verrattuna esimerkiksi Ison-Britannian tonttuihin. Siinä missä ne meillä palvelevat rikkaita velhoja ja tekevät mitä ikinä käsketään, Suomessa ne ovat erikoistuneet kuka minnekin ja saaneet lajinimensä siitä; esimerkiksi tallitontut hoitavat hevosia, saunatontut huolehtivat saunasta ja myllytontut myllystä. Toisekseen, ne palvelevat niin rikkaita kuin köyhiäkin velhoperheitä kunhan vain isäntäväki on niille ystävällisiä ja osoittavat kunnioitusta. Aivan kuten meilläkin, tontut ovat pitkäikäisiä ja saattavat palvella samaa perhettä usean sukupolven ajan.

Joulutontut ovat kuitenkin aivan oma erikoisuutensa. Ne elävät suurena laumana Lapissa, Korvatunturin lähettyvillä. Niiden isäntänä on velho nimeltä Sampsa Klaus Hutane, ties kuinka monennessa sukupolvessa (nimi periytyy isältä pojalle). Me tunnemme Hutanesen nimellä ”Santa Claus” ja Suomessa hänen liikanimensä on ”Joulupukki”. Britanniassa erittäin paljon kotitonttuja esiintyy Tylypahkassa, jossa ne työskentelevät nykyiselle rehtorille. Sampsa Klausin tontut eivät työskentele koulussa, vaan ne ovat erikoistuneet tekemään erilaisia leluja, pelejä ja muita lahjoja sekä vakoilemaan lapsia. Tietojemme mukaan Joulupukin luokse on aikojen saatossa tullut erilaisia tonttuja, kun niiden vanhat toimipaikat ovat kadonneet. Talli-, mylly-, linna- ja muut –tontut ovat vaeltaneet Korvatunturille ja päässeet Joulupukin luokse jatkamaan töitään. Osa tosiaan tekee lahjoja, siinä missä muut pitävät kirjaa perheistä ja toiset hoitavat siipoja (siipo on suomalainen taikaeläin, joka näyttää hämmästyttävän paljon porolta, mutta ne osaavat lentää ja johtavan siipon kuono hohtaa punertavana).

Sekä kotitontut että joulutontut ovat pienikokoisia, mutta kotitontut ovat laihemman näköisiä kuin suomalaiset serkkunsa. Kotitontuilla ja joulutontuilla on myös samankaltaiset kasvonpiirteet; suurehkot silmät ja korvat sekä nenä. Kotitontuilla ja joulutontuilla on molemmilla aivan omanlaisensa taikuutensa, jota me velhot emme ole päässeet kunnolla tutkimaan ja siitä on vaikeaa löytää tietoa. Molemmat tonttulajit kuitenkin pystyvät liikkumaan ikään kuin ilmiintymällä ja ne pystyvät tekemään vaikeitakin asioita hyvin nopeasti. Niiden taikuus on alkeellista mutta hyvin tehokasta. Lisäksi joulutontut pystyvät taikuudellaan muuttamaan kokoaan pienemmäksi kuin ovat, mutta eivät itseään suuremmaksi. Tästä on hyötyä kun ne vakoilevat ovatko perheiden lapset ansainneet lelujaan.

Luukun loihti: Taru

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa