Harry Potter -fanien joulukalenteri 2014

Luukku 7 - Korpinkynsien joulusiivousvinkit

ah, Korpinkynsi rotkosta,

Aiheuttaako jokavuotinen joulusiivous sinulle suurta tuskaa ja päänvaivaa? Etkö millään keksi keinoa miten siivouksesta saisi hauskemman? Entäpä jos sinun ei tarvitsi itse kuluttaa aivonystyröitäsi pohtimiseen, eikä saada päänsärkyä joulusiivouksen takia? Entäpä jos korpinkynnet olisivat yhdessä pohtineet erilaisia keinoja tehdä siitä jokavuotisesta pakkopullasta jopa hauskaa?

Näillä muutamalla vinkillä saat taatusti joulusiivouksesta mukavampaa!

1. Aloita siivous ajoissa

Ja ajoissa aloittamisella tarkoitan ajoissa. Ei siis päivää aikaisemmin.

Jos itsestä niskasta kiinni pitäminen tuntuu hankalalta, tee itsesi kanssa sopimus. Sovi itsesi kanssa, että et vaikka saa avata joulukalenteria ennen kuin olet tehnyt edes jotain joulusiivoukseksi laskettavaa. Ja totta kai tästä sopimuksesta on pidettävä kiinni, eikä mentävä kurkkimaan niitä luukkuja ilman, että on edes uhrannut ajatustakaan siivoamiselle.

Eikö totta, että viime vuonnakin aloitit siivouksen liian myöhään? Niinpä. Ja miten kävi sitä edellisenä vuonna? Tai sitä edellisenä? Niin juuri. Joten tänä vuonna teet poikkeuksen ja aloitat kerrankin ajoissa, eikö niin?

Mieti mitä etuja ajoissa siivouksen aloittaminen tuo! Sinun ei tarvitse kuunnella kenenkään motkotusta (ei edes itsesi) siitä kuinka et ole vieläkään saanut mitään aikaa, sinun ei tarvitse ottaa töistä/koulusta pari päivää vapaata, jotta kerkeät siivota loppuun, sinun ei tarvitse yhtenä tai kahtena päivänä kuluttaa koko päivää siivoamiseen kun jaat sen pieniin osiin monelle päivälle.

Ja ihan vahingossahan voi käydä niin, että saat joulusiivouksen tehtyä pari päivää ennen joulua, jolloin aikaa jää myös monelle muulle jouluaskareelle!

2. Virittäydy joulutunnelmaan

Laita lempijoulukappaleesi soimaan ja sytytä hieman kynttilöitä joulutunnelman nostamiseksi. Jos ulkona kerrankin on sitä valkoista lumeksikin kutsutta ainetta, niin avaa ihmeessä verhot, sillä mikä muu kohottaisi joulutunnelmaa yhtä paljon kuin lumi?

Mikäli jostain syystä sitä valkoista ihmeainetta ei tosiaan joulukuussa ole, heilautapa hieman taikasauvaasi ja taio ikkunoihisi luminen maisema! Jos satut olemaan edelleen alaikäinen ja pelkäät taikaministeriön ankaraa valvontaa tai satut olemaan jästi, askartele pumpulista ja silkkipaperista itsellesi lunta sekä lumihiutaleita ja aseta itse tekemäsi sulamaton lumi ja lumihiutaleet ikkunaasi ja hämää aivojasi lumettomasta joulukuusta!

3. Hanki kunnolliset siivousvälineet

Sillä hei ihan totta, kuka haluaa siivota vanhoista vaatteista revityillä riekaleilla vuodesta toiseen?

Eikö olisikin paljon mukavampaa testata uutta ikkunanpesusysteemiä, kuin käyttää sitä samaa lastaa, pieneksi jääneen lempipaidan hihaa ja ämpäriä ikkunanpesuun?

Ja onhan se toki mukavampi imuroida imurilla joka itseasiassa toimii. Tai pyyhkiä pölyjä huiskalla, joka on muutakin kuin tikku, jonka päässä riippuu kaksi jäljelle jäänyttä haihtuvaa.

Ja onhan aina uusi tavara uusi ja uuden tavaran kanssa jaksaa tosiaan aina touhuta sen kaksi sekuntia-kaksi minuuttia riippuen esineen mielenkiintoisuudesta, joten voit uuden imurin oston kunniaksi innostua vahingossa imuroimaan muutaman pölypalleron lattialta!

4. Järjestä joku muu siivoamaan

Hanki kotitonttu tai sellainen jästien käyttämä siivousyritys puhdistamaan kotisi putipuhtaaksi! Hyviä puoliahan tässä on se, ettei sinun itse tarvitse vaivautua liikuttamaan sormenpäätäsikään puhtaan kodin vuoksi.

Huonoiksi puoliksi voimme lukea kukkarosi huomattavan keventämisen, jos päädyt valitsemaan kotitontin sijaan jästien siivousfirman. Kotitonttujen työllistämisellä taas on aina jonkinasteinen moraalinen kysymys, mutta jos kestät loikoilla mukavasti sohvalla ja katsella kuinka tämä pikkuinen otus puhdistaa kaiken, mikä sinun olisi itse pitänyt puhdistaa, mikäs siinä!

Ja hei, jos joku kaverisi on joskus jäänyt sinulle jotain velkaa, eikö joulusiivous olisi oiva keino tasata tilit? Näin samalla takaat, ettei sinulta olla pyytämässä pitkiin aikoihin palveluksia vastapyyntöjesi pelossa!

5. Sovella

Vaikka luoksesi olisi tulossa kuka tahansa mummo, setä, tätisi kaiman serkku, hevoskotka tai itse hän-joka-jääköön-nimeämättä voin taata, ettei kukaan ole kurkkimassa kaikkiin kaappeihisi.

Jos aikaa siivoukselle tuntuu olevan liian vähän, unohda kaappien siivoukset! Tunge rohkeasti kaikki pöydillä, lattioilla ja muilla pinnoilla olevat romppeet kaappeihin ja myhäile itseksesi tyytyväisenä kuinka nopeasti saitkaan siivottua!

Luukun loihti: Livingstone

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | Vuotis.net Facebookissa