Harry Potter -fanien joulukalenteri 2016Luukku 11 - Joulupuodin jouluaskartelu

Joulukuun kunniaksi Viistokujan laitoja reunustavat kauniit, jouluiset markkinakojut, joissa erilaisia käsitöitä harrastavat velhot ja noidat voivat myydä omia tuotoksiaan. Kojuja täyttävät itseneulovilla puikoilla neulotut sukat ja lapaset, kynttilälyhdyt joiden kynttilä ei ikinä pala loppuun, täysin oikean talon näköiset piparkakkutalot ja monet muut jouluiset koristeet.
Eräässä kojussa myyjä on hämmentävästi jotenkin suomalaisen näköinen noita, jonka puheessa on hauska aksentti. Hän myy punottuja sydämiä, joiden sisältä löytyy yllätys - suklaasammakko, pöytähuispauspeli, itsekirjoittava sulkakynä... tai jotain ihan muuta.
Nyt sinäkin voit valmistaa samanlaisen perinteidensydänkoristeen. Päätät itse, millaisen yllätyksen sen sisuksiin sujautat.

Perinteinen joulusydän

Tarvitset:

Tee näin:

Leikkaa kummastakin pergamentista n. 6 cm leveä kaistale. Taita kaistaleet kaksinkerroin.

Leikkaa kummankin kaistaleen taitettuun päähän suikaleita. Suikaleiden tulee olla hieman (pari milliä) pidempiä kuin mitä kaistale on leveä. Mallissa on leikattu neljä suikaletta, mutta niitä voi tehdä niin monta kuin haluaa. Kumpaankin kaistaleeseen kuitenkin yhtä monta. Pyöristä toinen pää puoliympyrän muotoiseksi.

Pujottele suikaleet toisiinsa sisäkkäin vuorotellen. Helpointa se on niin että ei pujottele yhtä suikaletta kerrallaan vaan seuraava tulee aina yhden pujotuksen verran jäljessä. Lopputuloksen pitäisi olla sydämenmuotoinen pussukka.

Leikkaa toisesta pergamentista n. sentin levyinen suikale. Liimaa suikale kiinni pussukkaan kummastakin päästä niin että syntyy ripustuslenkki.

Ripusta kuuseen tai seinälle tai luudanvarteen.

 

Luukun loihti AIV-rehu

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa