Harry Potter -fanien joulukalenteri 2016

Luukku 4 - Weasleyn Welhowitsit - salakuuntelua kaukokorvilla

Astellessasi pitkin Viistokujaa, huomaat uuden liikkeen. Se pistää silmään kuin ilotulitus muiden liikkeiden rinnalla. Sen näyteikkuna pursuilee erilaisia pyöriviä, paukahtelevia, välkähteleviä, pomppivia ja kirkuvia tavaroita. Nostat katseesi, ja näet purppuranpunaisena välkehtivän nimikyltin: Weasleyn Welhowitsit.

Kauppa on täynnä pinnauspurtavia, kujesauvoja, oikolukevia sulkakyniä, päiväuniloitsuja, hutkivia kaukoputkia, syötäviä pimeän piirtoja, ja vaikka mitä. Jostain syystä mikään ei tällä kertaa tunnu kiinnostavalta. Pitäisikö sittenkin vaihtaa kauppaa? Sitten huomaat jotain, joka saa sinut seisahtumaan aloillesi. Ne näyttävät pitkitä, kellertäviltä narunpätkiltä, joiden päässä on jotain, joka muistuttaa epäilyttävästi korvaa. Kumarrut varovasti eteenpäin. Ei kai sentään aitoja korvia...? Ei sentään, vaan Weasleyn veljesten mainio keksintä: kaukokorvat! Ja vielä erikoismallia, jonka avulla voi kuulla ääniä erityisen kaukaa. Näitä on pakko kokeilla.

Asettele siis kaukokorvat päähäsi, ja kuuntele, miltä kuulostaa eri paikoissa pitkin velhomaailmaa. Jokainen äänite kestää 25 minuuttia.

Tylypahkan kirjasto

Suuri sali

Pöllölä

Kasvihuoneet

Liemiluokka

Vinkki: Laita äänitiedosto soimaan taustalle kun puuhastelet jotakin mukavaa, ja voit kuvitella päässeesi velhomaailmaan muiden velhojen ja noitien joukkoon.

Luukun loihti Min Young

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa