Harry Potter -fanien joulukalenteri 2017

Luukku 12 - Tinan paketointivinkit

Tina on hyvällä tuulella. Hänen neulomaan loihtimansa sukkapuikot ovat juuri saaneet valmiiksi eräälle tietylle miehelle tarkoitetut villasukat. Hän tarkistaa ettei ole tullut virheitä ja loihtii sitten kuusen kynttilät palamaan jotta ne valaisisivat seuraavaa tärkeää tehtävää. Tätä Tina ei ole oppinut tekemään taikomalla, mutta onneksi hän saa helposti käsin tehtyä oikein sieviä joululahjapaketteja. Ja olisi se oikeastaan aika tylsää hoitaa työ loitsulla. Tina kun rakastaa joululahjojen paketointia. Paperin rapinaa ja tuoksua sekä kauniita kuvia. Ei aikaakaan kun hänellä on paketti valmiina. Nyt sen mokoman pöllön vain pitäisi palata jotta se voisi toimittaa lahjan valtameren taakse. Tinaa vähän huolettaa, miten se selviää niin pitkästä matkasta. Onneksi hän on taikonut paperin vettä hylkiväksi niin paketin pitäisi kestää säätä kuin säätä.

Tarvikkeet

lahja

lahjapaperia

sakset

teippiä

(lahjanauhaa)

(pakettikortti)

Tee näin:

1. Pyri ottamaan sopivan kokoinen pala paperia. Liian pieneen on vaikea saada sopimaan ja liian isossa on turhan paljon paperia. (Tinalla on tässä vähän liian iso.)

2. Aseta lahja lähelle yhtä kulmaa. Kuitenkin niin, että kun kulman kääntää lahjan päälle, lahja peittyy vähintään kulman puoleiselta sivulta, mielellään enemmänkin.

Kuva lahjasta, joka on vinottain olevan lahjapaperin lähimmässä nurkassa.

3. Taita lähin kulma lahjan päälle. Pyri tekemään taitos niin että paperi tulee napakasti kiinni lahjaan. Jos lahja on kuitenkin kovin epätasainen taita niin että paperi säilyy ehjänä.

Kuva jossa paperin itseä lähin kulma on taitettu lahjan yli.

4. Taita sivuilla olevat kulmat keskelle päin. Tässä kohtaa on useimmiten paras myötäillä lahjan muotoa. Lahjan tulisi peittyä tässä kohtaa näkyvistä (paitsi takaa, minne et näe) ellei se peittynyt jo vaiheessa kaksi. Jos lahja on korkea voit joutua taittamaan paperia niin että se ei jää törröttämään itseäsi kohti. Tee tällöin taitos niin että se jää paperin alle piiloon.

Kuva jossa paperin sivulla olevat kulmat on taitettu keskelle.

5. Taita tarpeen mukaan uudelleen niin että paperi ei ole lahjaa leveämpi.

Kuva jossa paperia on taiteltu niin että jäljelle jäänyt osa on lahjaa kapeampi.

6. "Kieritä" lahjaa niin että jäljelle jäänyt kulma kietoutuu lahjan ympäri sen matkaa kuin sitä on. Tai taita kulma lahjan päälle, riippuen siitä kuinka iso se on suhteessa paperiin.

Kuva jossa viimeistä kulmaa on vähemmän näkyvillä taittamisen seurauksena.

7. Teippaa kulma kiinni. Voit taittaa sitä hieman ennen teippausta.

Kuva valmiista paketista.

8. Tarpeen mukaan teippaa muistakin kohdista.

9. Kiedo halutessasi ympärille lahjanauhaa, laita pakettikortti tai anna vain pöllön kuljetettavaksi.

Luukun loihti AIV-rehu

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa