Harry Potter -fanien joulukalenteri 2017

Luukku 15 - Queenien suklaapallerot

Seuraat Tinaa hieman piilotellen hiljaista katua pitkin. Hiivitte joulunauhoin koristeltuja portaita ylös ettette herätä vuokranantajaa ja livahdatte sisään asuntoon, joka huokuu ensi silmäyksellä taikuutta ja joulumieltä. Joulukuusessa kimaltaa eläviä keijuja, pienet punatulkut lehahtelevat sinne tänne, katossa kasvaa misteliä ja pienet kultaiset enkelikoristeet soittavat kauniita joululauluja. Nenääsi leijailee ihastuttava jouluruuan tuoksu. Sinua kehotetaan istumaan alas ja Queenie leijuttaa eteesi vasta loihdittua ruokaa. Kun vatsasi on melkein täynnä hän loihtii ruuat pois ja hakee jokaiselle kupin kaakaota ja pieniä ruskeita palleroita, joiden pinnalla on valkoista jauhetta. Maistat yhtä palleroa ja ihastut heti sen suklaiseen makuun.

Kuva suklaapalleroista lautasella

Ainekset:

125 g tumma suklaata
70 g voita tai margariinia
1 keltuainen
1 dl tomusokeria

Pinnalle:

n. 2 rkl tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Tee näin:

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, taikomalla tai mikrossa. Vesihaude on autenttisempi vaihtoehto, jos et saa vielä taikoa, mutta mikrokin käy. Pieninpien leipureiden on hyvä pyytää vanhemmilta apua.

2. Suklaan ja voin sulaessa voit erottaa keltuaisen valkuaisesta. Riko muna niin että saat kaksi munankuoren puolikasta. Jätä keltuainen toiseen puolikkaaseen. Valuta keltuainen kuoren puolikkaasta toiseen - valkuainen valuu tällöin pois. Toista kunnes valkuainen valutettu kokonaan pois.

3. Sekoita sulanut suklaa ja voi tasaiseksi.

4. Sekoita keltuainen ja tomusokeri joukkoon. Tomusokeri pienissä erissä.

5. Anna seoksen jähmettyä vähintään puolitoista tuntia jääkaapissa (tai taio se kylmäksi).

6. Pyörittele jähmettyneestä seoksesta pieniä kuulia ja pyörittele kuulat tomusokerissa tai kaakaojauheessa. (Queenie pitää enemmän tomusokerissa pyöritellyistä, kaakaojauheella tulee vielä vähän suklaisempia.)

Kuva suklaapallerosta, jota pyöritellään tomusokerissa

7. Nauti tai tarjoile vieraille. Säilytä kylmässä.

Luukun loihti AIV-rehu

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa