Harry Potter -fanien joulukalenteri 2017Luukku 20 - Tarot-luenta

Tina ja Queenie kulkivat pitkin New Yorkin katuja ja kääntyivät pienemmälle kadulle, jossa oli useampi pieni puoti joita ei-taikit eivät nähneet. ”Katso, Tina! Ennustaja!” Queenie huudahti innostuneena. Tina pudisteli päätään siskonsa innostukselle; hän kyllä tiesi että ennustukset eivät olleet luotettavia edes taikaväen tekemänä. Silti Queenie onnistui raahaamaan hänet sisälle kuulemaan tarot-korttien ennustuksen tulevasta vuodesta.

Kuva pöydälle levitetyistä Rider Waite -tarot-korteista

On olemassa paljon erilaisia tarot-pakkoja ja kannattaa miettiä tarkkaan, millaisen haluaa. Tässä käytän perinteistä Rider Waite-pakkaa, mutta puodeista löytyy pakkoja monella eri teemoilla. Myös tavallisella korttipakalla pystyy ennustamaan (sauvat on risti, miekka pata, lantit ruutu ja maljat hertta), mutta tällöin siinä on vain pieni arkana (pienten salaisuuksien kortit) ja se ei sisällä isoa arkanaa eli suurten salaisuuksien kortteja. Isoon arkanaan kuuluu 22 korttia, joissa jokaisessa on oma erityinen kuva-aiheensa, esimerkiksi narri, ylipapitar tai erakko.

Tarot-kortit eivät anna suoria vastauksia, mutta niillä voi peilata hyvin omia ajatuksiaan ja toiveita kun niitä alkaa tulkita. Korttien merkityksiä on monia (ja merkitys voi muuttua jos kortti on väärinpäin) ja tulkitsemista auttamassa ovat erilaiset opaskirjat, mutta myös hakupöllöt osaavat auttaa.

Myös sille on useampi tapa, miten kortteja asetetaan pöydälle ja tämä vaihtelee sen mukaan, mitä kysyt korteilta. Nyt kokeilemme mitä kortit kertovat kuluneesta ja tulevasta vuodesta. Muista sekoittaa pakka hyvin. Itse jaan pakan vielä kolmeen pienempään pakkaan ja tunnustelen mikä niistä tuntuu houkuttelevimmilta. Kortit otetaan pakan päältä ja laitetaan pöydälle kuvapuoli alaspäin. Jokaisella korttipaikalla on oma tarkoituksensa.

Uuden vuoden lukemista varten laita kortit kuvanmukaisesti pöydälle:

Kuva viidestä tarot-kortista selkäpuoli ylöspäin

1. Viime vuosi

Tämä kuvastaa kulunutta vuotta. Se voi kuvata tunnelmaa, jotain tapahtumaa, ajatuksia tai muutoin yleisesti mennyttä vuotta.

2. Päästä tästä irti

Tämä kertoo mitä sinun on jätettävä taaksesi.

3. Mitä opit

Tämä kertoo mitä sinun pitää oppia kuluneesta vuodesta.

4. Ota tämä vastaan

Ensi vuonna sinun täytyy valmistautua ottamaan vastaan tämä asia.

5. Ensi vuosi

Tämä kortti kertoo tulevan vuoden yleistunnelman.

Kortit käännetään yksi kerrallaan ja kun tuntuu, että olet tulkinnut korttia tarpeeksi, etene seuraavaan. Kun käännät kortin, älä käännä korttia oikeinpäin, vaan juuri niin kuin ne tulevat. Kortin merkitys on eri kun se on väärinpäin.

Katsotaanpas, mitkä kortit Tina sai;

Kuva viidestä tarot-kortista kuvapuoli ylöspäin

1. korttina on papitar, joka kuvastaa intuitiota, ylempiä voimia ja mysteeriä. 2. korttina on maljojen kakkonen väärinpäin, mikä kertoo erosta ja harmonian puutteesta. 3. korttina on miekkojen kutonen, joka merkitsee tarpeellista muutosta (joka saattaa kaduttaa), taivalta ja hyväksymistä. 4. korttina on maljojen kuningatar, joka tarkoittaa tyyneyttä ja henkistä turvallisuutta. 5. korttina on maljojen kymppi, joka merkitsee harmoniaa ja onnellisuutta sekä (avio)liittoa.

Kortteja tulkitaan oman elämän ja ajatusmaailman kautta eikä suoraan opaskirjasta. Voisin siis tulkita Tinalle, että kulunutta vuotta kuvaava papitar kertoo ylemmistä voimista ja mysteeristä. Ehkäpä se viittaa Grindelwaldiin tai Valioon. Tinan pitää päästää irti erosta ja harmonian puutteesta. Jos katsomme edellistä korttia, voimme tulkita sen niin että hänen pitää päästä yli varjosta, jonka Grindelwald loi hänen elämäänsä. Tälle kortille luontevana jatkumona on miekkojen kutonen; Tinan pitää ottaa oppia siihen, että matka jatkuu ja elämän pitää välillä muuttua, vaikka se satuttaisikin ensin, ja hyväksyä muutos. Joten ensivuonna hänen on oltava valmiina vastaanottamaan tyyneyttä ja henkistä turvallisuutta, esimerkiksi erään mukavan nuoren miehen seurassa. Jolloin maljojen kymppi tulee kuvastamaan ensi vuotta harmonialla ja onnellisuudella (sekä avioliitolla, Queenie lisää; Tina voihkaisee ja painaa kasvonsa käsiinsä).

Luukun loihti Taru

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa