Harry Potter -fanien joulukalenteri 2017Luukku 3 - Pöllökortti

Queenie katseli kävelylenkillään New Yorkin ei-taikien kauppojen ikkunoita. Joulu oli jo lähellä ja usean kaupan ikkunassa näkyi erilaisia joulukortteja. Queenietä huvitti ei-taikien liikumattomat pahvikortit, etenkin ne, joissa oli jotain eläimiä. Näytti hassulta, kun eläimet olivat niin kaksiulotteisia ja jähmeitä. Hän muisteli viime vuonna itse saamaansa pöllökorttia, joka oli itse lentänyt hänen luokseen.

Jos taikasauvan heiluttelu ei sinulta aina luonnistu, voit seurata tätä ei-taikien pöllökorttiohjetta, jonka avulla jokainen varmasti onnistuu!

Tarvikkeet:

ruskeaa/harmaata/valkoista/pöllönväristä korttipahvia
keltaista/oranssia korttipahvia
tusseja
liimaa
sakset
suodatinpussi (tai muuta ohutta, pergamentiksi käyvää paperia)

Ota välineet esille. Valitse minkä värisen pöllön haluat tehdä. Itse teen tällä kertaa harmaan. Piirrä korttipahviin ympyrä tai soikio, minkä muotoisen pöllön nyt haluatkaan tehdä ja leikkaa se irti.

Ota vartalon väristä pahvia lisää, taita se kahtia ja piirrä siihen siiven malli. Leikkaa kaksinkertainen pahvi niin saat symmetrisemmät siivet. Toki voit myös piirtää kaksi kertaa siivet ja leikata ne irti, itse koin helpommaksi leikata ne tällä tavoin.

Kuva irti leikatuista pöllön siivistä

Ota tussi ja korosta siipien reunoja ja piirrä niihin sulkia. Myös vartaloon voi piirtää sulkia ja varjoja ja kuvioita.

Kuva irti leikatusta pöllön nokasta, siivistä, jaloista ja silmistä

Seuraavaksi valitse nokan ja jalkojen väri. Piirrä pyöreähkö E-kirjain (kaksi kappaletta) ja leikkaa irti. Nämä on jalat – voit piirtää niihin yksityiskohtia, mm. kynnet. Seuraavaksi piirrä timantti ja leikkaa irti – tämä on nokka. Taita se keskeltä kahtia.

Leikkaa silmiksi kaksi ympyrää haluamastasi väristä. Piirrä näihinkin tussilla yksityiskohdat. Itse laitoin keltaiselle pahville oranssilla iirikset ja mustat pupillit.

Kuva yhteen liimatuista pöllön osista

Liimaa siivet ja jalat vartalon takapuolelle haluamaasi kohtaan. Lisää etupuolelle silmät ja nokka. Muista liimata nokka niin, että sen saa auki!

Kuva pöllön nokkaan asetetusta kirjeestä

Ota suodatinpaperi tai muu ohut, pergamenttimainen paperi. Kirjoita siihen haluamasi (lyhyehkö) viesti. Laita paperin yläkulmaan hieman liimaa ja aseta se pöllön nokkaan.

Kuva pöllön nokkaan asetetusta kirjeestä rullalla

Kääri pergamentti tiukaksi kääröksi pöllön nokkaan. Kannattaa kokeilla sulkea nokkaa, niin pergamentti hieman litistyy sinne alle.

Pöllösi on nyt valmis kuljettamaan viestisi minne ikinä haluat!

Kuva erivärisistä ja -kokoisista pöllökorteista

Muista, että erilaisia pöllöjä on yhtä paljon kuin ihmisiä! Väriskaala on valtava ja sulkavariaatioita yhtä paljon. Myös lintujen koko voi vaihdella hyvinkin paljon. Nämä neljä on mitoitettu mahtumaan kirjekuoriin.

Luukun loihti Taru

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa