Harry Potter -fanien joulukalenteri 2017

Luukku 6 - Taikaministerin joulutervehdys

"Kop kop!"

Varsin reissussa rähjääntyneen näköinen pöllö koputti ikkunaan. Sen sulat olivat märät ja takkuiset, ja pöllö näytti lopen uupuneelta. Lisko avasi äkkiä ikkunan, ja auttoi pöllön sisään. Hän irrotti sen jalasta viestikäärön, ja kantoi pöllön lämpimään keittiöön, missä se sai vettä ja pöllöherkkuja.

"Voi sinua raukkaa, sinähän olet lentänyt tänne Amerikkaan koko matkan Englannista!", Lisko henkäisi nähtyään millaisen viestin pöllö oli tuonut.

Pöllö huhuili heikosti vastaukseksi, ja keskittyi pöllöherkkuihin. Mitä se välitti velhojen höpsötyksistä? Se oli tuonut viestin perille, ja nyt se aikoi levätä.

"Mitä siellä on?", kysyi Tina uteliaana.

"Ei mitään erikoista, Päivän profeetan numero. En tiedä miksi se on lähetetty minulle näin kauas. Voi pöllöparkaa", totesi Lisko, ja avasi lehden. "Kappas, taikaministeri haluaa taas toivottaa meille hyvää joulua. Hän taitaa olla syyllinen pöllön matkaan."

Lisko syventyi lehteen, Tinan alkaessa keittää teekupillista vierailleen. Pöllö hyrisi tyytyväisenä, herkkujensa ääressä. Kohta olisi joulu.

Hyvä velhokansa! Hyvää joulunodotusta kaikille. Taikaministerinänne haluaisin muistuttaa, että joulupuiden varastaminen millään tavalla on edelleen kiellettyä. Myöskään lumisateen taikominen omaan kylään ei ole suotavaa, sillä kaikki kylässä eivät välttämättä sitä toivo.

Viistokujan joulumyynnit ovat alkaneet. Löydätte sieltä joulupuut ja parhaat loitsuvinkit puiden koristeluun ja jouluruokien loihtimiseen.

Haluaisin myös pyytää kärsivällisyyttä pöllöjenne kanssa. Kuten hyvin tiedätte, myös muut haluavat lähettää jouluntoivotuksia tähän aikaan vuodesta, joten pöllöt saattavat juuttua ruuhkaan. Joten pöllöjen sijaan ehdotankin, että kaikki kävisitte ainakin yhden tuttunne ovella ilmoittamassa joulutervehdyksenne. Näin säästymme ruuhkalta taivaalla ja saamme varmasti tuttumme hyvälle tuulelle.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä haluan osoittaa suuren kiitokseni kaikille jotka ovat minua lähestyneet pöllöillä tai kasvotusten ihanien joululahjojen, ja hyvän joulun toivotusten kanssa.
Toivon että kaikilla on oikein mukava ja riemuikas joulu!

Hector Fawley, taikaministeri

Luukun loihti Säihkyväsauva

Palaa kalenterin etusivulle

Kalenterin etusivu | Apua! Luukku ei aukea! | Tekijät | Luukkulistaus
Harry Potter -fanit | Harry Potter -fanien joulukalenteri Facebookissa | vuotis.net Facebookissa | vuotis.net Instagramissa